Hvordan forberede seg til en portrettfotografering?

 

Når du skal bli fotografert, er det mye du kan gjøre selv for å forberede deg. Det er spesielt fem områder du burde tenke på: Ansikt, hår, hender, hud og klær.  

Disse tipsene er her for å hjelpe deg med ideer til hvordan du kan forberede deg, men er absolutt ikke nødvendig.
Det viktigste er at du velger hva som passer deg, ditt budsjett og din livsstil best. 
 


Ansikt

Eksfolier:
En skrubb av både ansikt og kropp for fotograferingen kan være lurt. Gjerne skrubb et par ganger før avtalen din. Men sørg for å tillate noen dager hvile mellom behandlingene. Og pass på at siste skrubb er noen dager før selveste fotograferingen.

En god base:
Sørg for å rense ansiktet og bruk en god fuktighetskrem. La fuktighetskremen trekke ordentlig inn før du legger foundation.

Øyenbryn:
Det kan være lurt å trimme/nappe øyebrynene noen dager før fotografering. Spesielt om du velger å vokse eller få øyenbrynene formet ved hjelp av tråd (Threading), da huden kan bli litt rød og irritert de første dagene etter behandlingen.

Munn:
Om du har tørre lepper kan det være lurt å skrubbe leppene. Dette kan du gjøre enten ved å bruke en tannbørste og skrubbe med den, eller lage en hjemmelaget sukkerskrubb. Bruk en god leppomade og ikke glem å ta den med på fotograferingsdagen.

Tenner:
Rene og pene tenner er viktig, sørg for å pusse tennene godt før fotograferingen. Bruk tanntråd om nødvendig. Det kan også være lurt å være forsiktig med mat og drikke som kan gi farge. 

 

Sminke

Høyoppløselige kameraer kan fremheve enkelte "skjønnhetsfeil" som mørke ringer under øynene, kviser og så videre. Selv om dette kan fikses i Photoshop, så er sminke det beste verktøyet mot dette. Sminke kan brukes til å framheve, endre eller kamuflere det man måtte ønske. 

Ved fotografering i studio, så må det som regel litt mer sminke til enn vanlig. Dette er fordi den normale hverdagssminken vil bli for svak og vil ikke syntes så godt. 

 


Hår

Ettervekst:
Om du farger håret og du har synlig ettervekst, kan det være lurt å fikse på etterveksten noen dager før fotograferingen. Anbefaler derimot ikke å gjøre noen store forandringer før fotograferingen.

Stuss tuppene:
Om det er en stund siden du siste klipte deg kan det gjøre en stor forskjell. Selv med en liten stuss vil håret se livligere og sunnere ut.

Hårkur:
En god hårkur gir nødvendig fuktighet, næring og pleie i dybden. Og det kan absolutt være lurt å ta en hårkur før fotograferingen. En god hårkur kan også få håret silkemykt og skinnende. Noe som ser fantastisk ut på bilder!


 


Hender

Manikyr:
Pene hender og negler har mye å si for et bilde. Om du velger å gjøre det selv eller om du ønsker å bestille en time hos en spesialist er helt opp til deg. Pass på at du fjerner gammel neglelakk uansett om du ønsker å lakkere de på nytt eller ei. 

Rengjør ringene dine: 
Om du bruker ringer kan det være lurt å rengjøre dem før fotograferingen. Om du velger å ta med din kjære, burde hun/han gjøre det samme.

Håndkrem:
Om du har tørre hender anbefales det å bruke håndkrem. Hender har en tendens til å se eldre ut når de tørre. Ved hjelp av en håndkrem vil hendene se mykere og penere ut.

 

 

 


Hud

Voks eller barbering:
Hvis du velger å vokse, gjør det noen dager før fotografering.  Barbering kan gjøres kvelden før. Sørg for å ta både beina og underarmene, og hvis du skal ha på deg en badedrakt eller undertøy, ikke glem bikiniområdet.

Bodylotion:
Om du har tørr hud, kan det være lurt å smøre seg inn med litt bodylotion.
Dette vil gi huden din en fin glød og vil se fantastisk ut på bildene.


Klær

Velg antrekk som du elsker:
Dine portretter burde reflektere deg som person.
Ta med deg klær som du elsker å bruke og som får deg til å føle deg bra.
Ta gjerne med klær som du kanskje ikke bruker så ofte, som for eksempel en nydelig lang kjole. 

Noe mørkt:
Ta med deg minst et mørkt antrekk. Svart, marineblått eller grått fungerer best.

Noe lyst:
Til det lyse antrekket trenger du ikke å ta noe som er hvitt om du ikke ønsker det. Tenk farger som beige, lys rosa, kremfarget eller lignende. 

Unngå mønstre/logoer:
Et plagg med mønster eller med logoer vil virke distraherende. Du skal være midtpunktet av bildet og et plagg med mønster eller logoer vil stjele oppmerksomheten vekk fra deg. Velg heller ensfargede plagg i farger som passer sammen. 

Velg antrekk som fremhever formene dine:
Klær som sitter tett inntil kroppen vil se best ut på bildene.
Løse klær kan få deg til å se større ut enn det du faktisk er.
Dette gjelder alle kroppstyper.  

Sko:
I studio:
Når vi tar bilder i fotostudio trenger du ikke å tenke på hvilke sko du skal ta med, med mindre det er noen sko du absolutt ønsker å ha med på bildene. De fleste bildene i studio vil ikke vise føttene dine i det hele tatt. 

På location: 
Når vi tar bilder på location må du gjerne ta med litt forskjellige sko å velge mellom. Det kan være fint å ta med sko som passer flere antrekk. 

 


Sjekkliste før fotograferingen: 

- Ferdig stylet hår og sminke

- 5 forskjellige antrekk

- Pene negler